Ersmarks IK
Din lokala idrottsklubb
Välkommen till Ersmarks IK
I utkanten av Umeå ligger Ersmark med cirka 1 500 invånare. Vår lokala idrottsklubb heter Ersmarks IK. Vi bedriver idag närproducerade verksamhet inom fotboll, futsal, handboll och innebandy.
Välkommen hit - du också!
Minihandboll i vinter
2017-09-07 14:52

Ersmarks IK har som ambition att erbjuda vinteraktiviteter inomhus för våra barn och ungdomar. Den tidigare verksamheten handboll har under några år legat i träda och vi vill därför kunna komma igång med detta igen detta år för våra barn. Vi vänder oss till er som har barn födda mellan -07 och -11. Från Ersmarks IK vill vi kunna erbjuda minihandboll som spelas på liten plan med smålagsspel och små mål. Därför har vi sökt och fått tider för detta ändamål en gång i veckan på Sporthushallen på måndagar, med början från och med oktober. Sporthushallen erbjuder upp till tre minihandbollsplaner med mål och kan ha många barn i aktivitet samtidigt. Vi har två timmar som är avsatta för detta som vi förfogar över och fördelar utifrån de barngrupper som vi kan få igång och de behov och önskemål ni ledare har. Det finns möjlighet att dela upp i flickor och pojkar, och efter åldrar allt beroende på de grupper som är aktuella. Bollar, västar och annat tillhandahålls av föreningen.


Aktiviteternas innehåll är upp till dig som ledare att forma såsom ni vill och utifrån de grupper vi har. Fokus handlar om att alla får vara med och att de trivs och har roligt. Baskunskaperna såsom att kasta, fånga, passa, ta emot, finta och skjuta med såväl händer som fötter lärs ut. Motoriska övningar och lekar. Springa, krypa, hoppa i olika riktningar och kombinationer. Mycket fokus på koordination, balans och förståelse för bollspel. 


Under året arrangeras några sammandrag i minihandboll som man har möjlighet att anmäla sig till om man vill. Anmälan görs till varje enskilt tillfälle utifrån hur det passar för respektive grupp, det är alltså ingen serie man anmäler sig till utan en dag där man åker och spelar några korta intensiva matcher. Man räknar heller inte resultat och tabeller men kan vara ett bra tillfälle att testa sina kunskaper och spela mot andra i sin egen ålder.


Vi önskar att det finns intresse och ledare som nappar på idén om inomhusaktiviteter handboll/boll-lek för barnen som komplement till fotbollen. 

Ta kontakt med Mattias Lindberg och får mer information den vägen och stöd med att komma igång.


Mvh

Mathias Lindberg, Ersmarks IK. mattias.lindberg@umea.se 070-6825084
Mobilabonnemang för halva priset (49 kr)
2017-08-25 14:23

Hej . Hoppas du har en fin dag och tack för att du stödjer Ersmarks IK via Sponsorhuset. 

Med hallons Mobilabonnemang LITEN får du:

- 25GB extra data
- Fria SMS till hela världen
- 60 samtal inom Sverige,
- 2 GB data per månad (oanvänd data sparas)

Allt detta för bara 49 kr/mån i 3 mån, därefter 99kr/mån - ingen bindningstid! 
Erbjudandet gäller endast vid tecknande av nytt mobilabonnemang, ej byte av abonnemangsform.

Du och Ersmarks IK delar dessutom på 100 kr som tack för att du testar.

Seniorfotboll Herrar i Ersmarks IK
2017-06-15 13:06
Som ni kanske känner till var vi tyvärr tvungna att lägga ner vårt Herrsenior lag för ett par år sedan på grund av för få spelare. Detta är otroligt tråkigt då seniorfotboll för herrar var en av huvudorsakerna till att klubben bildades för 70 år sedan och något som verkligen behövs inom vår idrottsklubb. Det gör det även möjligt för våra ungdomslag att få något att sikta emot på samma sätt som vi numera har fått till det på dam sidan.

Jag vill med detta inlägg vända mig till nyinflyttade, återvändare eller andra äldre "Ersmarkare" som tidigare spelat fotboll inom klubben eller i någon annan klubb och är intresserade att vara med och starta upp ett sådant lag igen. Ni får i så fall gärna höra av er till mig så kan vi därefter se hur vi bäst går vidare.

Västerbottens Fotbollsförbund har även en 7-manna serie för seniorlag, något som kanske skulle innebära en början till något stort igen.

/Anders Näslund
Ordförande Ersmarks IK
0707932620
anders@eik.se 
Träningar för våra allra yngsta deltagare
2017-06-09 08:49
Nu har även träningarna för våra yngsta barn dragit igång. Bollek för barn födda 2011 med 28 anmälda i dagsläget och efter ett föräldramöte tidigare i veckan så startar vi även upp "Bollkul" för barn födda 2012. Läs mer om respektive grupp och se träningstider mm på www.eik.se
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll - F05, 18/09 21:50 
Fotboll - P07, 18/09 20:19 
Fotboll - P09, 17/09 19:24 
Fotboll - F10, 17/09 14:45 
Fotboll - P07, 15/09 19:20 
 
Vill du synas här?
Kontakta kansliet via mejl till kansliet@eik.se