SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ersmarks IK
Vår värdegrund - idrottens värdegrund

En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott där alla känner sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar.

För att vi ska få en trygg idrottsmiljö behöver vi arbeta utifrån den värdegrund som idrottsrörelsen gemensamt kommit fram till. Den omfattar de fyra grundpelarna:

  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel
Utdrag ur belastningsregistret
Begränsat utdrag ur belastningsregistret i idrottsföreningar 
 
Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn.  
 
Föreningen ska begära utdrag av alla från 15 år i dess verksamhet som arbetar med eller på annat sätt har direkt och regelbunden kontakt med barn. Barn är alla under 18 år. 
 
Utdraget visar endast grova brott, mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån. 

Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen genomförts. Utdrag visas av den enskilde i original och återlämnas direkt. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen, endast en notering om att kontroll är genomförd för viss person i viss roll får dokumenteras. Så snart ni fått hem utdraget ska det visas upp personligen till mig varefter jag kommer att notera det i vårt ledarregister. 
 
Ansökan hämtas på polisens hemsida 

Frågor och svar om registerutdrag
 
Ansvarig för kontrollen i Ersmarks IK är  Anna Alsbäck, tfn 070-333 89 66, e-post: anna.alsback@live.com.  
 
Vill du synas här?
Kontakta kansliet via mejl till kansliet@eik.se